Sucevenii vor beneficia de serviciile unui elicopter SMURD care deserveste judetele din nordul Moldovei


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, împreună cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina, col. Ion Burlui, şi cu inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Marcian Colman, au fost prezenţi, duminică, la Iaşi, la inaugurarea Punctului de Operare Aeromedical de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, care va asigura asistenţa medicală de urgenţă în judeţele din Regiunea Nord-Est cu noul elicopter SMURD.

Inaugurarea a fost făcută în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a subsecretarului Ministerului Sănătăţii Raed Arafat şi a altor oficialităţi.
Elicopterul, în valoare de peste 5 milioane de euro, a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi distribuit către SMURD Iaşi.

„Este foarte important acest elicopter pentru judeţul Suceava. Sunt tratative care s-au purtat de mult timp şi cred că acest punct de operare aeromedical care deserveşte întreaga zonă a Moldovei va permite salvarea mai multor vieţi. Sucevenii care au nevoie de ajutor, vor putea beneficia astfel de intervenţii mai rapide, iar gestionarea resurselor va fi mai eficientă, şansele de a salva vieţi fiind mai mari“, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de