Prefectura Suceava, in grafic cu organizarea alegerilor parlamentare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarii suceveni vor stabili şi asigura, până la începerea campaniei electorale, prin dispoziţie, locurile speciale pentru afişajul electoral, a declarat marţi prefectul de Suceava, Florin Sinescu. El a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că trimis o circulară către primării, prin care a solicitat să fie asigurate panouri de afişaj electoral pentru toţi candidaţii şi, pe cât posibil, în fiecare sat, dar şi să fie luate măsuri pentru asigurarea protecţiei acestora împotriva condiţiilor meteo nefavorabile.

De asemenea, în circulară s-a menţionat şi regimul de amplasare a bannerelor electorale, subliniindu-se că pentru aceste bannere este necesară respectarea legislaţiei privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Prefectul a mai spus că integritatea panourilor şi afişelor electorale este asigurată de poliţia locală, iar în localităţile unde aceasta nu este constituită de personalul de ordine publică din cadrul MAI, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

Florin Sinescu a mai anunţat că tipărirea buletinelor de vot din judeţ va fi făcută de o asociaţie a două firme din Bacău şi Neamţ.

El a mai spus că o listă cu 1.504 persoane din care şase magistraţi, 173 de jurişti şi 1.325 de persoane cu reputaţie bună a fost transmisă Autorităţii Electorale Permanente pentru avizare, dintre aceştia urmând să fie selectaţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi locţiitorii celor 538 de birouri ale secţiilor de votare.

În judeţul Suceava sunt aşteptaţi la vot un număr de 575.959 alegători, dintr-un total de 730.098 persoane.

Prefectul a spus că din cele 15.962 de persoane care au fost identificate după referendumul din luna iulie ca având actele de identitate expirate, aproximativ 6000 de persoane şi le-au reactualizat, restul nefiind găsite la domiciile lor, dar rămân înscrise în listele electorale permanente.


Intră acum și în grupul de