Doi barbati din Suceava, cercetati pentru trafic de persoane


Intră acum și în grupul de

Procurorul DIICOT Suceava a dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea a doi suceveni pentru 24 de ore, aceştia fiind acuzaţi de trafic de persoane după ce au racolat mai multe persoane din judeţ pe care le-au dus în Grecia.

Potrivit BCCO Suceava, poliţiştii acestei structuri sub îndrumarea unui procuror al DIICOT Suceava au cercetat activitatea a doi suceveni cu vârste de 33 şi 28 de ani acuzaţi de trafic de persoane.

Potrivit cercetărilor, în cursul anului 2007 mai multe persoane de pe raza jud.Suceava, dintre care au fost identificate şi audiate cinci bărbaţi, au fost racolate de unul dintre cei doi care le promitea locuri de muncă bine plătite în Grecia. În septembrie 2007, respectivele persoane au fost transportate în Atena, iar la trecerea frontierei de stat cel care i-a racolat le-a reținut documentele de identitate.

În Atena şi ulterior în localitatea Grevena, sucevenii au fost cazaţi de cei doi într-un apartament şi o casă, în condiţii improprii, fără condiţii de minimă igienă, cu paturi improvizate şi au fost exploatate prin muncă. Sucevenii au fost supuşi munci grele, izolarea unor tuneluri, cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate având contracte de muncă fictive, hrană insuficientă şi erau într-o continuă stare de presiune psihică, prin ameninţări şi neplata salariilor promise, dar şi prin restrângerea libertăţii de mișcare, prin reţinerea documentelor de identitate.

Cei doi suspecţi s-au ocupat de supravegherea persoanelor la locurile de muncă, ei luând şi banii de la angajatorul grec. Sucevenilor li s-au reţinut sume de bani, nejustificat de mari, cu motivaţia că reprezintă cheltuielile cu chiria, electricitatea, apă, mâncare şi transportul la şi de la locul de muncă.


Intră acum și în grupul de