Tone intregi de furaje, distruse de flacari in trei incendii inregistrate in mai putin de 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au avut mult de furcă cu flăcările izbucnite în trei gospodării particulare de pe raza judeţului, pe parcursul a mai puţin de 24 de ore. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, primul incident a fost înregistrat, miercuri, în jurul prânzului, când Detaşamentul Rădăuţi a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Marginea.

În sprijinul celor trei autospeciale de la Rădăuţi, încadrate cu 13 subofiţeri, au venit şi pompierii voluntari de la SVSU Horodnicu de Sus şi SVSU Horodnicu de Jos.

În ciuda intervenţiei prompte, “flăcările au transformat în scrum un depozit pentru hrana animalelor construit din lemn şi 35 de baloţi de furaje, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul sau scânteile provenite de la o ţigară aruncată într-un loc nepermis”, ne-a declarat Marian Ruscan.

În jurul orelor 16:20, pompierii Detaşamentului Vatra Dornei au fost chemaţi în ajutor pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Neagra Şarului, judeţul Suceava, la trei stoguri de fân.

“Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale încadrate cu un ofiţer, un maistru militar şi şase subofiţeri şi au constatat că ardeau aproximativ trei tone de furaje cu pericol de propagare la fondul forestier. Împreună cu pompierii de la SVSU Şaru Dornei, cu o motopompă şi trei voluntari, militarii au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite”, a mai adăugat Marian Ruscan.

În acest caz flăcările au înghiţit stogurile, după ce a fost folosită intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera incendiul. În timp ce lucrau la lichidarea incendiului izbucnit la cele trei stoguri, în jurul orei 19:00, la o distanţă de aproximativ 400 de metri, a izbucnit un incendiu la un alt stog de fân, şi în acest caz fiind vorba despre un gest intenţionat.


Intră acum și în grupul de