Administratorii unei societati din Marginea, cercetati penal pentru evaziune fiscala


Intră acum și în grupul de

Administratorii unei societăţi comerciale care şi-a derulat activitatea pe raza localităţii Marginea, judeţul Suceava, sunt urmăriţi penal pentru evaziune fiscală.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, unul dintre bărbaţi are 35 de ani şi este din localitate iar celălalt administrator are 54 de ani şi are reşedinţa în comuna Cîndeşti, judeţul Botoşani.

“Faţă de cei în cauză s-a reţinut că, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Marginea, în perioada iunie 2008 – septembrie 2009, nu au evidenţiat în contabilitatea societăţii veniturile şi taxa pe valoarea adăugată aferente vânzării maşinilor, utilajelor şi instalaţiilor de lucru din patrimoniu şi nici veniturile şi taxa pe valoarea adăugată aferente vânzării mijloacelor de transport din patrimoniu, sustrăgându-se astfel de la plata TVA în sumă de aproape 1.000.000 de lei RON”, ne-a declarat insp.princ. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Ca si cum nu era de ajuns, în acelaşi timp, cei doi administratori nu au evidenţiat nici veniturile realizate de pe urma vânzării stocurilor de carburanţi şi materiale consumabile din gestiunea societăţii, iar unul dintre ei în perioada octombrie – noiembrie 2009, deşi nu mai îndeplinea calitatea de administrator a vândut o parte din activele societăţii, la preţuri mult mai mici decât valoarea contabilă a acestora, fără a avea acordul administratorului judiciar, fraudând astfel creditorii, iar prejudiciul nu a mai putut fi recuperat.

“După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de