In 9 decembrie, sectiile de votare din judetul Suceava vor fi pazite ca ochii din cap (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În ziua scrutinului privind alegerea noilor parlamentari ai României pentru viitorii patru ani, stabilită pentru data de 9 decembrie, secţiile de votare de pe raza judeţului Suceava vor avea parte de o atenţie deosebită din partea tuturor structurilor MAI.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, pentru paza şi protecţia celor 538 de secţii de votare, câte îşi vor desfăşura activitatea în întregul judeţ, au fost repartizaţi atât lucrători din cadrul Poliţiei cât şi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră, ISU Suceava şi ai Jandarmeriei.

Astfel, 262 de secţii sunt repartizate poliţiştilor, 97 de secţii şi BEJ Suceava (Biroul Electoral Judeţean) intră în atribuţiile jandarmilor, 110 pentru ISU Suceava, 29 pentru Şcoala Militară de subofiţeri de jandarmi Fălticeni, iar 40 de secţii de votare au fost repartizate cadrelor de la STPF Suceava (Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră).

Până în ziua alegerilor, pe parcursul zilei de miercuri, la nivelul judeţului a fost demarată o campanie de prevenire a infracţiunilor electorale intitulată „Tu decizi! Votează legal!” care are ca scop prevenirea faptelor ilegale atât în timpul campaniei electorale cât şi în ziua alegerilor. În acest sens, conform surselor citate, vor fi difuzate spoturi audio şi video, iar din numărul total al materialelor informative tipărite la nivel naţional, la Suceava vor fi distribuite 2.400 de afişe de campanie şi 18.000 de flayere, acordându-se o atenţie mai ridicată zonei municipiului reşedinţă de judeţ şi a localităţilor Fălticeni şi Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de