La Plesa, se va construi o Casa Polona in valoare de peste 16 miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Deputatul Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România, a obţinut finanţare pentru ridicarea unei noi Case Polone în judeţul Suceava. Este vorba de Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie extrem de ambiţioasă. Lucrările au demarat de câteva luni, iar la final va fi vorba de o clădire aerisită şi modernă, cu sală de spectacole şi cinci camere de cazare, cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp. Valoarea Casei Polone de la Pleşa este de peste 16 miliarde de lei vechi, sumă care include şi TVA-ul.

Nu este primul proiect de acest gen, iar candidatul Uniunii Polonezilor din România pentru un al patrulea mandat în Parlament spune că astfel de iniţiative vor continua şi în viitor.

De altfel, comunităţile care beneficiază deja de aceste obiective sau care vor avea acces la aceste clădiri odată cu finalizarea lor, indiferent că este vorba de polonezi, români, ucraineni sau germani, susţin că este un mare pas înainte în crearea unor condiţii decente pentru derularea unor manifestări cultural-sociale sau distractive.
În afara Casei Polone de la Pleşa, într-un stadiu avansat al lucrărilor este şi Casa Polonă de la Soloneţu Nou, o investiţie de peste 1 milion de euro, realizată integral cu fonduri din Polonia.

„Este absolut obligatoriu ca populaţia să beneficieze de condiţii de trai cât mai decente. Acolo unde a existat posibilitatea, am făcut tot ce se poate pentru moderniza sau pentru a ridica clădiri noi, de care să beneficieze întreaga comunitate locală. În fiecare am început investiţii în Casele Polone din diferite localităţi ale judeţului Suceava, iar acest lucru îl vom continua şi în viitor”, a arătat deputatul Ghervazen Longher, candidat din partea Uniunii Polonezilor din România pentru un nou mandat în Parlament.

În afara celor două obiective aflate în construcţie mai trebuie amintite alte două localităţi unde Casele Polone au suferit modernizări importante. Este vorba de Casa Polonă de la Păltinoasa şi Casa Polonă de la Cacica.

Pe lista scurtă a deputatului Ghervazen Longher se află şi Casa Polonă de la Moara, iar pe termen lung se preconizează investiţii în Casa Polonă de la Suceava.
Ghervazen Longher are în spate o experienţă de 10 ani în Parlamentul României, iar la alegerile din 9 decembrie va candida în toate colegiile din țară.


Intră acum și în grupul de