Proiect de 7,8 milioane de euro pentru modernizarea a 10 strazi si a 3 poduri din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Suntem primul oraş din ţară care depune un proiect suplimentar prin PIDU din economii la celelalte proiecte”, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a anunţat că depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est un proiect pentru modernizarea a zece străzi importante din municipiu, trei poduri, între care podul de pe E 85 de peste râul Suceava din cartierul Iţcani, dar şi pasajul peste calea ferată din acelaşi cartier, acesta urmând să fie finanţat prin economiile realizate la celelalte programe derulate.

Valoarea proiectului este estimată la 7,8 milioane de euro, iar durata de execuţie va fi de 24 de luni de la data încheierii contractului. Lungu, membru PDL, a mai spus că indiferent de la ce partid este primarul, acesta poate atrage fonduri dacă are proiecte.

Municipiul Suceava a derulat prin PIDU cinci proiecte finanţate prin POR pe Axa 1.1, în valoare totală de 22 de milioane de euro, unul dintre acestea, aflat în execuţie, prevede reabilitarea a 14 străzi, inclusiv a bulevardului principal ce traversează oraşul.

Un alt proiect ce va fi inaugurat la 1 decembrie, de modernizare a zonei centrale, în valoare de nouă milioane de euro, prevede în principal construcţia a două parcaje subterane cu 108 şi 55 de locuri, amenajarea unei piaţete care va primi numele de “Piaţa Ştefan cel Mare” şi reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit. Alt proiect ce urmează să fie inaugurat la 1 ianuarie 2013, este de construcţie a Centrului Tradiţiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spaţii expoziţionale şi spaţii pentru producţia de artizanat.

Două proiecte de reabilitare a iluminatului public în municipiu, la intrarea dinspre Fălticeni spre ieşirea spre Botoşani, şi un proiect de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii, ce prevede supravegherea spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile, au fost finalizate.


Intră acum și în grupul de