Florin Sinescu: „Problema amenzilor pe care nu le plateste nimeni impovareaza aproape toate primariile din judet”


Intră acum și în grupul de

Cuantumul total al amenzilor înregistrate în ultimii cinci ani de primăriile din judeţ se ridică la 63.833.868,11 lei, din care totalul amenzilor neîncasate este de 38.597.115,19 lei, procentul de neîncasare fiind de 65,30%, informează prefectul de Suceava, Florin Sinescu, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, o parte dintre aceste creanţe fiscale sunt stinse prin compensări, executări silite, scutiri la plată şi prin alte modalităţi prevăzute de lege.

Prefectul a subliniat că amenzile neîncasate sunt venituri luate în calcul la întocmirea bugetului, iar neîncasarea lor constituie o problemă pentru localităţi care, la repartizarea banilor de la bugetul central, primesc sume mai mici.

Potrivit lui Sinescu, în judeţul Suceava sunt primării la care procentul amenzilor neîncasate din total venituri programate se ridică la peste 20 la sută, ceea ce reprezintă o cincime din bugetul unităţii teritorial administrative. “Problema amenzilor pe care nu le plăteşte nimeni împovărează aproape toate primăriile din judeţ. Există probleme mari la nivelul unităţilor administrativ teritoriale deoarece amenzile neîncasate sunt venituri la buget şi primesc mai puţini bani de la bugetul central“, a precizat Sinescu.

El a menţionat că potrivit datelor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, totalul veniturilor programate pentru anul 2012 se ridică la 1.141.427.217 lei, iar raportul dintre totalul amenzilor şi cel al veniturilor programate în judeţ este de 5,59 la sută.


Intră acum și în grupul de