Concurs inedit de aranjamente florale de sezon in stil Ikebana, la Scoala din Scheia


Intră acum și în grupul de

La Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Şcheia, în perioada 22-29 octombrie 2012, s-a desfăşurat un concurs inedit de aranjamente florale de sezon în stil Ikebana, informează într-un comunicat de presă, prof. Oana Popescu.

Potrivit acesteia, ideea ingenioasă de a atrage elevii spre natură i-a aparţinut prof. Iuliana Buzuleac. Aranjamentele, create de 25 de elevi, fete şi băieţi, i-au surprins pe membrii juriului datorită materialelor utilizate. Aranjamentele Ikebana au fost create utilizând flori, frunze din curtea şcolii şi din grădinile proprii, deşeuri, crengi uscate, flori artificiale şi uscate.

Ikebana este o tehnică japoneză de aranjare a florilor, foarte veche, pe care elevii şcolii au început să o studieze de anul acesta. Nu au pretenţia că ştiu totul despre această tehnică, dar dorinţa lor este de a face în fiecare sezon un nou concurs de aranjamente florale prin care să realizeze tablouri vii.

„Concursul s-a bucurat de un mare ecou printre copii, aceştia reuşind să creeze colţuri de natură caracterizate prin simplitate, armonie, tehnică, prin cunoaşterea şi aplicarea principiilor Ikebana. Câştigătorii din acest sezon au dovedit că pe langă tehnicile cunoscute mai trebuie să pui şi mult suflet în ceea ce lucrezi. Andra Amaftioaiei din clasa a VIII – a şi Dănuţ Bondari din clasa a VI – a sunt laureaţii şcolii”, precizează Popescu.

Profesoara mai arată în documentul citat că la următoarea ediţie a concursului de aranjamente florale intenţionează să angreneze şi elevi din alte şcoli.


Intră acum și în grupul de