Peste 250 de suceveni au asistat la spectacolul inedit oferit de Sanda-Maria Ardeleanu


Intră acum și în grupul de

Peste 250 de cetăţeni, doctori, politicieni, ziarişti şi oameni de afaceri au asistat vineri la o seară culturală de excepţie, în organizarea deputatului PDL de Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, principala iniţiatoare a ambiţiosului proiect Compania Teatrală „Bucovina”.

Pe scena de la Dom’ Polski s-a jucat spectacolul „Poveste din Bucovina”, în interpretarea deosebită a tinerilor şi talentaţilor actori Ana Pepine şi Paul Cimpoieru, care au fost formaţi în Compania de Teatru PASSEPARTOUT care îi aparţine cunoscutului artist Dan Puric, aceştia jucând pe o muzică arhaică bucovineană cântată excepţional la cobză, de suceveanca Doina Fodor Lavric.

Artiştii au combinat într-o manieră inedită tehnicile teatrale moderne, cu muzica bucovineană veche, ceea ce a produs un spectacol unic, plin de emoţie. Prestaţia care a durat o oră şi jumătate a surprins povestea de viaţă a celor doi actori combinată cu tradiţiile vechi din spaţiul bucovinean.

“Poveste din Bucovina” a fost un alt mod de a spune realităţi lumii, în care interpreţii au exprimat sensibilitate, emoţie, plasticitate, expresivitate, pe alocuri şi umor.

Spectacolul oferit de Compania Teatrală „Bucovina” a coincis cu împlinirea a 70 de ani de la moartea marelui tenor bucovinean Joseph Schmidt. Acest detaliu a dat o mai mare prestanţă evenimentului organizat de Sanda-Maria Ardeleanu, al patrulea de acest gen iniţiat în cadrul companiei de la Suceava.

Reamintim că pornind de la ideea de a avea TEATRU LA SUCEAVA, Ardeleanu a pus bazele Companiei Teatrale “Bucovina”, care a sprijinit punerea în scenă a spectacolelor: “Plicul”, “Poveste de dragoste”, “Fermoare, Nasturi şi Capse”, “Poveste din Bicovina”, dar a iniţiat şi susţinut tipărirea volumelor: “File de teatru sucevean” (2009), Teatru-Amprente pe flăcări (vol. I şi II), de George L. Ostafi, în 2009 şi în 2011.

Menţionăm că prin susţinerea activităţii culturale şi teatrale de către deputatul Sanda-Maria Ardelanu s-a realizat şi obţinerea de fonduri pentru construcţia “Centrului Cultural Bucovina”, prin amendamente depuse la Legea bugetului, care va găzdui şi o sală de teatru profesionist în municipiul Suceava.

Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu candidează din partea Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru un nou mandat în Colegiul nr. 1 Suceava.


Intră acum și în grupul de