Sub acoperirea cetii dense spargatorii si-au facut de cap


Intră acum și în grupul de

Ceata deasă şi frigul aspru reprezintă pentru cele mai multe persoane condiţii meteo nefavorabile dar pentru spărgători au fost pe parcursul nopţii de joi spre vineri condiţii prielnice pentru a-şi face de cap pe raza localităţii Măriţei, judeţul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, plângerile din această localitate au început să ajungă la organele de poliţie încă de la primele ore ale dimineţii următoare.

Astfel în jurul orelor 05:30, omul de serviciu de la Școala din Măriței a sesizat faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în incinta unității de învăţământ, răvășind bunurile din sălile de clasă. Echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava deplasată la fața locului a constatat că “şcoala nu este prevăzută cu sistem de alarmare contra efracției sau sistem de supraveghere video, iar spărgătorii au pătruns în incinta școlii prin partea din spate, profitând și de condițiile meteo, prin spargerea și escaladarea unei ferestre din termopan de la o sală de clasă situată la parter” ne-au comunicat sursele citate.

Din şcoală hoţii au furat o unitate centrală de la un computer care a fost ulterior identificată abandonată în niște tufișuri situate în partea din spate a perimetrului școlii, la o distanță de aproximativ 50 metri de clădire.

În timpul cercetărilor echipa operativă a fost sesizată şi de preotul paroh al Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din sat, despre faptul că în noaptea precedentă persoane necunoscute au pătruns prin forțarea unui geam în lăcaşul de cult, în prăznicar și în magazia de lemne, fără a sustrage însă bunuri sau alte valori.

Când credeau că lucrurile s-au liniştit, în jurul orelor 08:10, la organele de poliţie s-a prezentat cu jalba în proţap şi medicul veterinar din comuna Dărmăneşti, judeţul Suceava care a reclamat că în aceeaşi noapte persoane necunoscute au pătruns prin efracție în dispensarul veterinar.

Aici spărgătorii au folosit acelaşi mod de operare pătrunzând în imobil prin partea din spate a acestuia, după ce au spart şi escaladat o fereastră de la depozitul de medicamente. Ajunşi înăuntru au forțat sistemul de închidere al ușii de acces în dispensarul propriu-zis dar după ce au cotrobăit prin camerele clădirii au plecat fără să fure nimic.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de furt calificat și distrugere.


Intră acum și în grupul de