Berti Barbera: “Sucevenii m-au primit asa cum mi-am dorit”


Intră acum și în grupul de

Talcioc Cultural din Suceava a găzduit sâmbătă, 17 noiembrie 2012, un concert blues cu Berti Barbera şi Trupa 13, organizat în cadrul proiectului “Şcoala de blues”. Cunoscuţii artişti, cu o experienţă vastă în domeniul muzical, au dat o adevărată lecţie de blues sucevenilor.

Aceştia reuşesc să se menţină pe piaţa muzicală datorită dăruirii şi dorinţei de a schimba lumea prin muzică.

Berti Barbera: “Sucevenii m-au primit aşa cum mi-am dorit”
Menţionăm că Berti Barbera are rădăcinile în Bucovina, aşadar publicul l-a întâmpinat cu drag. “Mi-am dorit ca sucevenii să mă primească ca pe un om, care nu a plecat de aici, ci ca pe un om care vrea să aducă ce are el mai bun”, a declarat emoţionat artistul.

Întreg concertul a stat sub semnul familiarităţii, iar atmosfera creată a fost una incendiară. “E minunat să fii acasă”, a subliniat Barbera.

Artiştii au interpretat cover-uri din repertoriul Beatles, Pink Floyd, Queen, Bob Marley, Joe Cocker, Mettalica, Elvis Presley. Publicul a primit cu entuziasm prestaţia şi a fredonat majoritatea pieselor, iar unii dintre participanţi s-au lăsat duşi de acordurile cunoscute până pe meleagurile dansului. De asemenea, Berti Barbera a organizat duminică, 18 noiembrie 2012, de la ora 13.00, un workshop în care a dezbătut profunzimea muzicii, calităţile spirituale şi videcătoare ale acesteia, acustica, psiho-acustica, istoria ritmului. Artistul a declarat că este fericit cu ceea ce face povestind şi de concertul de la Câmpulung Moldovenesc, unde a avut parte de aceeşi atmosferă plăcută şi caldă de “acasă”. “A fost o experienţă şi o ocazie de a respira aer curat”, a spus Berti Barbera.

Din anul 2005, Trupa 13, cunoscută şi sub numele de Manfellow şi Berti Barbera au o dezvoltat o colaborare interesantă, interpretând cover-uri, cu precizarea că aceştia au şi piese proprii.

Trupa şi-a anunţat participarea în data de 5 decembrie, la Londra, acolo unde va avea loc renumitul concurs al trupelor “Battle of the Bands”. Artistul a declarat că ar putea colabora cu oricine este pe aceeaşi lungime de undă cu el. ”Orice om care îmi oferă posibilitatea de face ceva cu el, care îmi arată o afinitate comună, devine un potenţial colaborator”, a explicat talentatul cântăreţ.

Publicul i-a recompensat cu aplauze şi strigăte frenetice, cerându-le artiştilor să continue concertul. După alte căteva piese interpretate la cererea audienţei, aceştia au părăsit scena. Publicul a fost încântat de prestaţia acestora.

La finalul evenimentului, Andrei D., unul dintre oamenii care a asistat la concert, a declarat: “M-am simţit ca în tinereţe, când ascultam muzica idolilor mei pe ascuns”.


Intră acum și în grupul de