Acasă Actualitate Prefectul Florin Sinescu a solicitat primariilor din judet sa respecte termenele de...

Prefectul Florin Sinescu a solicitat primariilor din judet sa respecte termenele de inscriere a datelor in registrele agricole


Intră acum și în grupul de

Prin ordinul prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu au fost constituite 4 comisii interinstituţionale de verificare a stadiului completării registrului agricol la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, comisiile au fost constituite din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Suceava, Direcţiei pentru Agricultură Suceava şi ai Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava.


În urma verificărilor efectuate, la un număr foarte mare de primării s-au constatat întârzieri în completarea şi actualizarea datelor din registrele agricole, atât pe format hârtie, cât şi în format electronic.

“La un număr de 112 primării din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, înregistrările se fac pe formatul nou (2010-2014) al registrelor, iar la două primării registrele agricole format nou au fost achiziţionate şi s-a început transcrierea datelor şi înscrierea acestora pentru anul 2012. S-a constatat, de asemenea, că aplicaţia informatică pentru registrul agricol model 2010-2014 este utilizată la un număr de 93 de primării, la celelalte 21 de primării această aplicaţie nefiind încă implementată”, a arătat prefectul Sucevei Florin Sinescu.

Conform notelor de constatare încheiate în urma verificărilor, informează reprezentantul Guvernului în teritoriu, la un număr de 48 de primării din judeţ înregistrările datelor în registrele agricole pe format hârtie au fost finalizate, iar la 66 de primării aceste date sunt în diferite stadii de completare.

În format electronic, pentru aplicaţia informatică 2010-2014, înregistrările datelor sunt finalizate la un număr de 28 de primării, iar la 72 de primării datele sunt în diferite stadii de înregistrare.

“S-a atras atenţia asupra responsabilităţilor ce le revin primarilor şi secretarilor localităţilor cu privire la desfăşurarea la timp a operaţiunilor de completare a registrelor agricole şi de comunicare a datelor centralizate, precum şi asupra faptului că nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează conform art. 20 din Ordonanţa nr. 28/2008 privind registrul agricol, aprobată cu modificări prin Legea nr. 98/2009.

Ca urmare a acţiunilor de verificare a acestor comisii s-a solicitat unităţilor administrativ teritoriale respectarea termenelor de remediere a deficienţelor semnalate şi a termenelor de înscriere a datelor în registrele agricole, atât pe format hârtie, cât şi în format electronic, conform noilor modele de registre agricole şi a aplicaţiei informatice pentru anii 2010-2014”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version