Acasă Politica Flutur: „Studiile de fezabilitate la care se face referire in raportul Curtii...

Flutur: „Studiile de fezabilitate la care se face referire in raportul Curtii de Conturi au fost contractate de predecesorul meu la sefia CJ Suceava”


Intră acum și în grupul de

Actuala conducere a Consiliului Judeţean Suceava trebuie să se implice pentru derularea în continuare a proiectelor şi investiţiilor în judeţ, inclusiv pentru a utiliza studiile de fezabilitate pe care chiar ei le-au comandat şi să găsească surse de finanţare, este de părere secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, fost preşedinte al CJ Suceava.

El a declarat, luni seara, că rezultatele verificărilor Curţii de Conturi a României privind activitatea CJ Suceava în mandatul său fac referire la studii de fezabilitate realizate înainte să preia el mandatul. Într-o declaraţie de presă, Gheorghe Flutur a arătat că după alegerile din luna iunie, majoritatea USL din Senat a solicitat Curţii de Conturi verificări la doar două consilii judeţene, conduse de preşedinţi PDL, Suceava şi Dâmboviţa. El menţionează că în ceea ce priveşte verificările de la Suceava, întocmirea de studii de fezabiliate fără acoperire şi fără finalitate, reprezintă o practică PSD. „Studiile de fezabilitate la care se face referire în raportul Curţii de Conturi au fost contractate de predecesorul meu, preşedinte al PSD Suceava la acel moment. În ce mă priveşte, am făcut eforturi uriaşe pentru a obţine fonduri în vederea finanţării proiectelor pentru care s-au întocmit studiile de fezabilitate, reuşind să obţin bani pentru majoritatea dintre ele”, a precizat Flutur.



În ceea ce priveşte sporurile sau indemnizaţiile obţinute de salariaţii Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur a precizat că acestea au fost acordate ca urmare a unor hotărâri judecătoreşti, definitive şi irevocabile şi adaugă că şi în această perioadă salariaţii continuă să-şi apere drepturile în instanţă. „În judeţul Suceava s-au derulat foarte multe proiecte în timpul mandatului meu însemnând un volum mare de muncă prin care am reuşit să atragem fonduri aşa cum nu s-a mai reuşit în niciun mandat. Nu doresc să comentez aprecierile care sunt făcute pe marginea acestui raport al Curţii de Conturi, aprecieri şi comentarii făcute acum în plină campanie electorală”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În raportul Curţii de Conturi prezentat Senatului se arată că au fost identificate studii de fezabilitate în valoare de peste 1,7 milioane de lei pentru un muzeu şi patru drumuri judeţene realizate şi achitate în perioada 2009-2010, investiţii care nu au mai început sau nu au continuat, dar şi studii de fezabilitate din 2007, în valoare de 319,000 de lei, pentru 13 drumuri judeţene, studii care nu au fost folosite pentru că nu s-au găsit fonduri necesare derulării investiţiilor.
Totodată, se arată că au fost făcute plăţi nelegale în sumă de peste 1,8 milioane de lei reprezentând indemnizaţii de dispozitiv de 25 la sută pentru angajaţii CJ Suceava şi instituţiilor din subordine, dar şi prin stabilirea eronată a salariului angajatului ce efectua controlul financiar preventiv la Camera Agricolă Suceava.

Mai mult, au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte cheltuielile cu bunurile şi serviciile, dar şi nerespectarea prevederilor privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat, luni, în legătură cu raportul Curţii de Conturi în care sunt semnalate nereguli la Consiliile Judeţene Suceava şi Dâmboviţa, că cei în cauză vor da explicaţii, iar Curtea de Conturi ar trebui să facă astfel de audituri în fiecare judeţ din România.

Milioane de lei cheltuiţi fără bază legală pentru studii de fezabilitate, sporuri de “penibilitate” şi prime de sărbători, apartamente închiriate în străinătate, sponsorizări pentru cluburi de fotbal şi biserci au fost constatate de Curtea de Conturi la nivelul a şase administraţii locale.

Curtea de Conturi a înaintat conducerii Senatului un raport privind controalele făcute la nivelul a şase administraţii locale în judeţele Suceava şi Dâmboviţa şi în municipiile Deva, Craiova, Ploieşti, Haţeg.

Inspectorii de conturi au verificat modul de cheltuire a banilor publici în 2011, la solicitarea Senatului, majoritatea autorităţilor locale vizate fiind conduse în acel moment de reprezentanţi ai PDL.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version