Acasă Actualitate In Suceava vor mai fi efectuate lucrari de modernizare si reabilitare a...

In Suceava vor mai fi efectuate lucrari de modernizare si reabilitare a unor retele de apa si canal, in valoare de 10 milioane de euro (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Firma germană Pfeiffer, care a mai executat în municipiul Suceava lucrări de canalizare în valoare de 20 de milioane de euro în cadrul proiectului ISPA derulat în municipiu între anii 2007-2011 şi a mai câştigat recent o altă licitaţie, pentru execuţia subtraversării râului Suceava cu conducte de transport a apelor uzate din canalizarea municipiului, proiect în valoare de 7,3 milioane de lei fără TVA, va executa lucrări de modernizare şi reabilitare a unor reţele de apă şi canal din municipiul Suceava în valoare de 10 milioane de euro.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei Ion Lungu, care a spus într-o conferinţă de presă că firma Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH& Co.KG a câştigat licitaţia organizată pentru acest proiect cu 44,93 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), reprezentând 70 la sută din valoarea estimată.



Edilul-şef al Sucevei a explicat că noul proiect cu fonduri europene face parte din proiectul judeţean în valoare de 120 de milioane de euro, finanţat prin POS Mediu, privind modernizarea şi extinderea alimentărilor cu apă şi reţelelor de canalizare din cinci aglomerări urbane. El a spus că prin acest proiect vor fi făcute lucrări de extindere cu 31,3 kilometri a releţelelor de apă şi de reabilitare a 25,3 kilometri de reţele de apă existente, precum şi extinderea cu 32,7 kilometri a reţelelor de canalizare şi reabilitarea a 6 kilometri de reţea de canalizare. Totodată, vor fi executate o staţie de repompare a apei, dar şi cinci staţii de pompare pentru canalizări pe 77 de străzi. Durata proiectului este de 30 de luni, din care 18 luni execuţia şi 12 luni perioada de garanţie.

Ion Lungu a subliniat că acest proiect de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare completează proiectul similar în valoare de 53,7 de milioane de euro care s-a încheiat la sfârşitul anului trecut în municipiu şi prin care s-a reabilitat reţeaua de apă pe o lungime de 34 de kilometri şi s-a făcut extinderea reţelei pe o lungime de zece kilometri, s-a reabilitat canalizarea pe o lungime de 68 de kilometri şi a fost extinsă pe o lungime de zece kilometri, dar a fost modernizată şi Staţia de epurare a apelor uzate.

Noul proiect face parte din programul judeţean de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de 120 de milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritată 1 şi care cuprinde cinci aglomerări urbane.

În aglomerarea urbană Suceava-Salcea se vor realiza investiţii pentru alimentări cu apă şi canalizare în valoare totală de 34 milioane euro.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version