Acasă Actualitate Alesii din Suceava si Cernauti vor ca cerintele de finantare a proiectelor...

Alesii din Suceava si Cernauti vor ca cerintele de finantare a proiectelor transfrontaliere sa fie modificate


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat vineri, în cadrul şedinţei comune a CJ Suceava şi Consiliului Regional Cernăuţi, desfăşurată la Palatul Administrativ din municipiu, că unul dintre obiectivele comune ale celor două regiuni este promovarea şi obţinerea finanţării pentru cât mai multe proiecte de interes comun, atât prin POC România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 cât şi a celor aferente viitoarei perioade de programare, 2014-2020.

La rândul său, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, a declarat că scopul activităţilor comune constă în exploatarea eficientă a avantajelor oferite de poziţionarea geografică. “Vrem ca Bucovina să devină un avanpost al Ucrainei spre Uniunea Europeană”, a spus Papiev. El a arătat că este necesar să fie modificate cerinţele pentru proiectele transfrontaliere menţionând că în ciuda recomandărilor făcute de autorităţile din Cernăuţi şi a cererilor venite din partea română s-au ignorat problemele presante ale acestei euroregiuni. “Inconsecvenţa trebuie depaşită. Poziţia noastră comună cu Consiliul Judeţean Suceava e ca să ne implicăm pentru stabilirea unei opere sistematice”, a spus Papiev.



Aleşii din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi au decis, vineri, în şedinţă comună a CJ Suceava şi Consiliului Regional Cernăuţi, să ceară UE modificarea cerinţelor de finanţarea proiectelor transfrontaliere.

În cadrul şedinţei comune CJ Suceava-CR Cernăuţi s-a stabilit că este absolut necesară analizarea unor propuneri pentru modificarea cerinţelor de bază privind finanţarea Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat 2014-2020 folosind principiul de egalitate în distribuirea fondurilor care să aducă un plus de valoare celor trei ţări beneficiare, România, Ucraina şi Republica Moldova.

Modificările solicitate se referă la stabilirea unor bugete egale pentru toate ţările participante la programul comun, punerea în aplicare a principiului concurenţei prin efectuarea de evaluări separate la cererile naţionale de finanţare, folosirea unei selecţii obiective a propunerilor, a notelor conceptuale şi ulterior a aplicaţiilor complete şi evaluarea cererilor de finanţare în funcţie de priorităţile de dezvoltare regionale a fiecărei ţări participante.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version