Acasă Actualitate Aproximativ 1.000 de persoane au participat la Casa Culturii din Suceava, la...

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la Casa Culturii din Suceava, la mitingul electoral al USL


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor, presedintele PSD Suceava: “La Suceava, sunt prezenti oameni care reprezinta si prezentul si viitorul Romaniei. Sunt oamenii in care ne punem sperantele in urmatorii ani.

Acum doi ani, va spuneam ca impreuna putem deveni din nou primii. Am facut-o chiar daca nu credeau multi. Si in primul rand cei portocalii care se credeau vesnici si ca vor stapani Romania pentru multa vreme. Am castigat lupta pentru ca dvs ati muncit. Sa castigam alegerile locale a fost insa partea cea mai simpla.



Am simtit din prima secunda a mandatelor obtinute responsabilitatea pe care ne-ati acordat-o. Azi trebuie sa vorbim despre viitor, nu despre trecut. Unii incearca acum, si le pare rau, ca au pierdut demnitati si nu isi mai regasesc nici macar prezentul.

Ne-am obisnuit ca 4 ani PDL sa ne minta zi de zi, sa ne ciuruiasca, sa ne taie. Acum, vin si ne spun ca o sa ne arda. Romania are nevoie sa devina devina democrata.

Nu mai inteleg de ce mai vrea Flutur in Parlament. Nu am vazut un proiect legislativ la el. Cred ca vrea in Parlament pentru altceva, si nu pentru pensie, ca are una de colonel obtinuta la ceas de seara. Vrea imunitate. De cand am preluat CJ descope ce se intampla si ce ponoase trebuie sa tragem din cauza lui.

Pana pe 9 decembrie, va fi usor. Greul va incepe dupa 9 decembrie. Basescu nu poate sa nege votul popular si ca vrea alt premir decat Victor Ponta.”

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava: “Cand am creat la Suceava USL, ne-am dat seama ca doar impreuna putem invinge ciuma portocalie. Multumim lui Ponta si Antonescu ca nu au uitat de Bucovina. Vremea imperiului politic de carton a lui Basescu a luat sfarsit. Ne-am saturat sa vedem cum se duce la Bruxelles in genunchi si lasa tara la voia sortii.”

Mergeti acasa si spuneti ca v-ati intalnit azi cu viitorul presedinte al Romaniei, un model al politicii romanesti. Mergeti acasa cu certitudinea ca premier va fi Ponta si presedinte Antonescu. Iar noi vom fi deputatii dvs. Noi suntem cu adevarat oamenii vostri. O rugaminte pentru Ponta si Antonescu. Aveti grija de Romania pentru ca de ei vom avea noi grija.”

Victor Ponta, premierul Romaniei: “Am fost aici si in vremuri grele cand parea ca Bucovina e cotropita de fluturi. Au plecat si din Botosani si din Suceava. Sper ca Bradatan sa il opereze pe Flutur si sa ii scoata din cap afacerile si minciunile. Va fi mai slabit, dar ii va prinde bine. Totul a fost posibil pentru ca am construit USL. Daca nu ar fi fost USL nu am putea pe 9 decembrie sa mergeti cu demnitate si speranta in fata oamenilor sa le cerem sa ne voteze. USL inseamna mai mult decat candidati. E de fapt o idee de uniune pentru Romania si impotriva lui Basescu. De asta am vrut sa spun personal sa va bateti pentru toti candidatii nostri.

Am vazut ca si fostii adversari il sprijina pe Baisanu, dar poate ca nu va uita cine i-a fost alaturi la greu. Fiecare dintre candidati e extrem de important, nu doar pentru majoritate in Parlament si ca jocurile lui Basescu sa nu mai aiba reusita. Avem nevoie de parlamentari pentru o Romania puternica.

Sa nu uitam de ce nu i-a vrut lumea pe cei de la PDL. Au furat, au mintit si si-au batut joc de oameni. Cine va face ca ei, va avea soarta lor. Oamenii trebuie sa stie adevarul si ce putem face. PDL-istul isi schimba culoarea, dar naravul ba.

Ce mai zice Flutur? Ca luam padurile si le ducem la Iasi. Padurile pe care nu le-a taiat inca Flutur vor ramane la Suceava si trebuie folosite cu grija pentru Suceava si dezvoltarea zonei. Ei vor face acelasi lucru, vor minti si vor incerca sa mai fure ceva. Vor spune de o mie de ori cum ma cert cu Antonescu sau cu Dragnea.

Eu mai trebuie sa ma si intalnesc cu Basescu din cand in cand. Cand a vrut sa mearga la Bruxelles i-am cerut sa se bata pentru Romania, nu pentru el. Sa mearga Basescu si sa spuna ca Romania si Moldova e cea mai saraca din Europa si are nevoie de cele mai multe fonduri. Sa nu se bata pentru prietenii din afara Romaniei.

El s-a intors de la Bruxelles si a spus ca am infrant! Cred ca dincolo de Flutur si Basescu, USL va castiga alegerile si va avea increderea oamenilor. Trebuie sa facem dreptate pana la capat. Trebuie sa raspunda pentru toate relele pe care le-au facut. Romania puternica nu exista decat cu Suceava puternica.”

Radu Stroe: “Sa fie foarte clar si pentru Basescu si PDL ca pe 9 decembrie va face ultima greseala. Va fi Guvern Ponta si presedinte suspendat. Va urma o perioada grea pentru reconstructia tarii si a institutiilor statului si a sistemului de reglementari de legi si Constitutiei. Trebuie sa fim impreuna pentru a elimina ultimii 8 ani de semidictatura. Iliescu a avut forta incat Romania putea deveni chiar si regat. Daca vom lua puterea sa mergem spre democratie.”

Crin Antonescu, presedintele PNL: “Felicitandu-l pe Nechifor care se dovedeste ca a avut si un nume predestinat pentru ca in greaca inseamna purtatorul de victorie. Ati castigat batalia de eliberare a Bucovinei. Formarea USL a fost in sine o batalie castigata de noi. Parcursul anului a insemnat o alta batalie. Nu am avut nici o zi de pace. PDL a mai ramas abia cu doua conduceri de CJ in tara, iar Bucovina si Botosani au fost eliberate. Am avut batalia grea din vara a referendumului pe care in termeni democratici am castigat-o pentru ca niciodata 7,4 milioane de oameni nu au votat in tara pentru o idee si un proiect. Nu avem cum sa nu vedem ca mai avem 3 batalii. Avem batalia pentru palamentare. Vreau sa cred ca nici unul dintre dvs nu cadeti in pacatul de a considera batalia castigata. Trebuie sa obtinem toate voturile pana la ultimul pe care il putem obtine. Trebuie sa avem majoritate coplesitoare pentru a conduce o tara in imprejurari foarte dificile.

Sa nu uitati ca si in 2008 aveam majoritate. Acum ne trebuie fiecare vot si cat mai multe mandate pentru a nu lasa loc la nici un fel de matrapazlic. Ne trebuie o victorie mare ca sa vada Europa ce vor romanii si nu vor minciunile lui Basescu si Macovei. Cea ma imare victorie a noastra a fost ca de la formarea USL, cucuvelele lui Basescu, au mintit ca nu vom putea merge impreuna. Am dovedit ca suntem capabili sa construim o coalitie fara fisura. Nu inseamna ca nu au existat divergente sau competitii la candidaturi. Ponta si cu mine am aratat ca 2 lideri pot fi prieteni.

Nu ne permitem sa avem fisuri pana cand nu dam raspunsul la asteptarile oamenilor. A doua batalie e aceea ca vointa de la vot sa fie respectata. Nu vom permite ca vointa romanilor sa fie batjocorita de nimeni. Daca romanii majoritar vor vota candidatii USL nimeni pe lumea asta nu va investi decat un guvern USL. Acest Guvern nu va avea decat o singura varianta de premier: Victor Ponta.
USL a pus in miscare energii si forte populare care nu au mai existat in ultimii 20 de ani in tara. Nu vom permite nimanui sa ignore vointa milioanelor de oameni. A treia batalie si de durata si la care va chemam e cea pentru indeplinirea asteptarilor oamenilor. Vom castiga toate bataliile. Primul pas e cel de la 9 decembrie. Nu uitati nici o secunda ca in democratie nu exista demnitate mai importanta decat cea de parlamentar. Traiasca Bucovina, Traiasca Romania!”

Victor Ponta: “Am anuntat deja foarte clar ca USL a votat 2 candidati, unul pentru presedintele tarii, Antonescu, si pentru premier, Ponta. Lucrurile astea nu se pot schimba. dupa 9 decembrie, nu accept ideea de a fi un premier decat USL. In bugetul guvernului Flutur pentru soseaua de centura erau 54 mil lei. Pana acum s-au efectuat plati de 77 mil lei. Am suplimentat platile si sunt depuse documentele pentru finalizarea lucrarii. Povestea cu taierea banilor de la centura e doar a lui Flutur. ITRSV la Suceava ramane. Cum mai trage Flutur o minciuna, cum trebuie sa o verific. Problema e ca la anul trebuie sa votam toata legislatia necesara pentru regiuni. Ce insemana asta si toate structurile se duc la regiune si nu la guvern. Sa nu ma mai certati pe mine. In acest moment varianta cu 8 regiuni e cea mai posibila.

Nu e batuta in cuie. Daca exista una mai buna, cred ca trebuie sa discutam cu toti cei din Parlament. Daca vor exista solutii mai bune, nu spun ca raman 8. Trebuie sa invatam din crizele politice si sa punem in Constitutie lucruri foarte clare. Cum se desemneaza premierul. Care sunt atributiile sale si ale presedintelui. Vor trebuie sa existe solutii la toate crizele care vor urma. Perioada Basescu a fost de scandal si conflicte.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version