Trei focuri de arma trase de politistii de frontiera pentru capturarea a aproape 12.000 de pachete de tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, judeţul Suceava, au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi să tragă trei focuri de armă în noaptea de vineri spre sâmbără pentru capturarea a aproape 12.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Potrivit datelor obţinute de la STPF Suceava, totul a avut loc după ce poliţiştii de frontieră aflaţi în timpul serviciului de patrulare şi control în apropierea graniţei de nord a judeţului, au observat un grup de persoane care a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România şi se deplasa spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

Organele de ordine au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceştia au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul împădurit şi accidentat, au fugit în direcţii diferite neputând fi ajunse nici după executarea focurilor de armă în plan vertical.

La faţa locului au fost descoperite însă 8 colete care conţineau 11.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de circa 120.000 de lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării şi au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.


Intră acum și în grupul de