Acasă Actualitate Ponta anunță ca a venit momentul ca liderii politici sa se bată...

Ponta anunță ca a venit momentul ca liderii politici sa se bată pentru ca Suceava sa aibă o șansă să devină regiune (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Victor Ponta a anunțat, sâmbătă, la Suceava, că varianta USL de regionalizare, cu cele opt actuale regiuni de dezvoltare nu este bătută în cuie, dacă se prezintă o propunere mai bună, dar că deocamdată, varianta de 8 este cea mai posibilă.

Victor Ponta a spus într-o conferinţă de presă că varianta de regionalizare cu cele opt regiuni de dezvoltare actuale nu este cea mai bună, dar este cea mai posibilă.



„În cazul în care deschidem cutia renegocierilor nu cred că o mai terminăm niciodată. Măcar cele opt regiuni funcţionează ca regiuni de dezvoltare. Avem Agenţiile de Dezvoltare Regională care pot funcţiona ca aparat tehnic al regiunii. Asta e propunerea noastră. Nu e bătută însă în cuie”, a mai spus Victor Ponta.

El a mai declarat că dacă există o propunere mai bună, poate fi discutată.
Ponta a precizat că el consideră că la Constituţie şi la formarea regiunilor trebuie ca USL să discute şi cu UDMR şi cu PDL, sau cu cine va mai fi reprezentat în Parlament la vremea respectivă.

USL propune ca prin modificarea Constituţiei să fie instituite regiunile, iar varianta luată în calcul este de regionalizare pe actualele regiuni de dezvoltare ce funcţionează în ţară din 1998 şi care sunt coodonate de câte o agenţie pentru dezvoltarea regională, organism neguvernamental, de utilitate publică.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version