In prag de iarna, o familie din Brodina a ramas fara acoperis deasupra capului


Intră acum și în grupul de

O familie din localitatea Brodina, judeţul Suceava, a rămas în prag de iarnă fără un acoperiş deasupra capului după ce casa acesteia a fost înghiţită de flăcări, duminică în jurul prânzului.

Potrivit declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu, ajutorul pompierilor militari din cadrul Gărzii de intervenţie Vicovu de Sus a fost solicitat aproape de orele 13:00.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la casa de locuit cu pericol de propagare la o casă învecinată şi anexele din prima gospodări.

În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor militari, au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul casei de locuit, un perete exterior pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi precum şi agoniseala de o viaţă, bunuri casnice şi electrocasnice (frigider, aragaz, maşină de spălat, televizor şi materiale textile).

Conform surselor citate, la locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de la Serviciul de ambulanţă Rădăuţi care a acordat primul ajutor medical proprietarei casei, o femeie în vârstă de 37 de ani care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteile provenite de la un coş de fum neprotejat amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.


Intră acum și în grupul de