Nechifor acuza PDL ca sustine promovarea produselor traditionale din Bucovina doar cand ii convine (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, că PDL susţine promovarea produselor tradiţionale din Bucovina când îi convine, sau doar când PDL e la putere. El a făcut această precizare după ce PDL a votat împotriva unui proiect de hotărâre a CJ Suceava pentru închirierea unei suprafeţe de 16 mp în Casa Prieteniei unde ar fi dorit Asociaţia Produs în Bucovina să-şi amenajeze un spaţiu.

Proiectul de hotărâre supus aprobării prevedea acordul CJ Suceava pentru închirierea unui spaţiu de 16 mp în clădirea Casa Prieteniei în vederea organizării unei licitaţii în urma căreia să se stabiliească viitorul chiriaş.

Iniţiativa a fost motivată prin cererea Asociaţiei Produs în Bucovina de a avea un spaţiu amenajat în această clădire unde mai funcţionează reprezentanţele regiunilor europene cu care judeţul Suceava este înfrăţit.

Consilierii judeţeni PDL au cerut ca în hotărâre să se precizeze în clar că aceasta va fi închiriată de Asociaţia Produs în Bucovina, deşi preşedintele CJ Suceava, le-a explicat că o asemenea precizare nu poate fi inclusă întrucât urmează să fie organizată o licitaţie.

Nechifor a subliniat că nu se poate stabili printr-o hotărâre a consilierilor judeţeni câştigătorul unei licitaţii care urmează să fie organizată ulterior şi că proiectul de hotărâre prevede doar acceptul consilierilor pentru procedurile legale în vederea închirierii spaţiului.

Cu toate acestea, consilierii judeţeni PDL au votat împotriva începerii procedurilor de închiriere, iar proiectul de hotărâre a fost respins. „Mă întreb când susţine PDL produsele tradiţionale din Bucovina. Doar când sunt la putere?”, s-a întrebat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de