Ghita Ignat – „Ursul Carpatin”, arestat preventiv pentru 29 de zile


Intră acum și în grupul de

Suceveanul Gheorghe Ignat a primit miercuri seară mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Luptătorul de MMA a fost dus miercuri în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, după ce pe parcursul zilei de marţi a stat aproape întreaga zi la audieri în faţa procurorilor.

Ghiţă Ignat a intrat în atenţia organelor de cercetare penală după ce a fost invinuit că, facând parte dintr-o grupare în care mai erau doi suceveni, a falsific carduri bancare, iar apoi a sustras diverse sume de bani din conturile victimelor, în general persoane cu cetăţenie engleză.

Potrivit procurorilor din cadrul DIICOT Suceava, ancheta derulată în acest caz a fost una deosebit de amplă şi complexă pentru instrumentarea lui cooperându-se cu Serviciul Secret din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, cu ofiţeri de poliţie din cadrul Australian Federal Police precum şi cu autorităţile de aplicare a legii din Austria şi Marea Britanie. La acţiune au mai participat ofiţerii de poliţie judiciară de la BCCO Bucureşti, Sibiu şi Iasi.

Tot marţi, au fost efectuate 13 perchezitii domiciliare, din care 6 în Suceava, în urma cărora au fost ridicate pentru cercetari 14 telefoane mobile, 14 cartele telefonice, 4 laptop-uri, un HDD, o unitate centrală de calculator, 3 stick-uri, un aparat GPS, un Ipad, 3 carduri memorie, 5 carduri cu banda magnetică şi 2 montaje electronice susceptibile a fi folosite pentru confecţionarea artizanală a dispozitivelor de skiming.


Intră acum și în grupul de