Nechifor: De la 1 ianuarie, va fi abrogata ordonanta prin care nu se putea angaja o persoana daca alte sapte nu paraseau unitatea


Intră acum și în grupul de

Prin măsura 3.2.2 din PNDR s-au construit în judeţ centre after-school şi centre culturale, acestea fiind incluse în proiectele propuse de localităţi întrucât obţineau un punctaj mai mare, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care a arătat că din cauză că nu se pot face angajări, centrele respective sunt nefuncţionale.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că unii primari au intenţionat să amenajeze grădiniţe în centrele after-school, dar că nu se poate în absenţa unei derogări obţinute de la structurile europene şi a menţionat că aceste investiţii trebuie să fie folosite pentru scopul iniţial cel puţin cinci ani de la finalizarea proiectului. „Sunt peste 25 de situaţii de acest fel în judeţ”, a spus Nechifor.

El a explicat că situaţia a fost determinată de faptul că au fost modificate, în perioada 2008-2011, condiţiile de eligibilitate a proiectelor şi că au fost incluse criterii suplimentare astfel încât, pentru un punctaj mai ridicat, proiectele trebuiau să conţină, pe lângă modernizarea infrastructurii şi introducerea de utilităţi, şi centre after-school sau centre culturale. „S-au făcut aranjamente pentru punctaj”, a spus Nechifor care a menţionat că valoarea acestor investiţii care sunt acum nefuncţionale reprezintă aproximativ 20 la sută din suma totală alocată proiectelor din fiecare comună.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că a discutat cu premierul Victor Ponta despre această situaţie şi că urmează ca ordonanţa de urgenţă emisă de Guvernul Boc prin care nu se putea angaja o persoană dacă alte şapte nu părăseau unitatea, va fi abrogată de la începutul anului viitor.

El a arătat că propunerea este ca la fiecare plecare dintr-o unitate sau structură să se poată angaja o persoană în loc, dar că unele domenii, cum sunt educaţia şi sănătatea să fie degrevate de aceste restricţii.

În judeţul Suceava au fost finanţate cu peste o sută de milioane de euro un număr de 60 de proiecte depuse de localităţi prin măsura 3.2.2 finanţată prin PNDR.


Intră acum și în grupul de