Doi subofiteri falticeneni au fost medaliati la finalul celei de-a treia misiuni in Afganistan. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

În prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, luni, 26 noiembrie 2012, a avut loc Ceremonia de medaliere a Detaşamentului de Jandarmi care a executat misiuni de pregătire sub egida NATO în Afganistan, din care au făcut parte şi doi subofiţeri din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei.

Potrivit acesteia, plutonierul major Ioan Agavriloaei (32 de ani) şi plutonier major Ovidiu Grigoraş (31 de ani) s-au numărat printre cei 76 de jandarmi ai contingentului care au primit „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.

Jandarmii i-au oferit Drapelul Detaşamentului, cu semnăturile tuturor luptătorilor, precum şi un bluzon specific forţelor naţionale ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, care le-a declarat: “Întâlnirea cu dumneavoastră reprezintă un moment emoţionant, cu atât mai mult cu cât suntem în preajma Zilei Naţionale a României. Am primit mesaje de felicitare de la comandanţii străini, fiind asigurat că aţi cooperat cu ei la cele mai înalte standarde. V-aţi întors dintr-un loc periculos, poate cel mai periculos din lume şi ne-aţi făcut să fim mândri de dumneavoastră”.

În documentul citat se mai arată că cea de-a treia misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan s-a desfăşurat în perioada mai-noiembrie 2012.


Intră acum și în grupul de