Sucevenii au participat in numar foarte mare la parada militara de 1 Decembrie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1.500 de suceveni au participat, sâmbătă, la ceremonialul şi la parada militară organizate, de 1 Decembrie, în zona Pieţei steagurilor UE din oraş, unde a avut loc şi o defilare cu tehnica din dotare a Jandarmeriei, ISU, Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi SRI Suceava.

Printre participanţii la manifestările prilejuite de Ziua Naţională s-au numărat reprezentanţi ai administraţiei locale, paralamentari sau lideri ai formaţiunilor politice, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi primarul Sucevei, Ion Lungu, au vorbit despre semnificaţia şi importanţa zilei de 1 Decembrie şi au trasmis “La mulţi ani!” locuitorilor judeţului.

La manifestări a participat şi secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, însoţit de secretarul general adjunct al PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan şi de deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu, aceştia aşezându-se pe partea opusă zonei unde se aflau oficialităţile locale.

Între cei care au asistat la paradă s-a aflat şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boeciko.

Pe parcursul ceremonialului depunerii de coroane de flori la statuia “Bucovina înaripată”, un parapantist a survolat timp de un sfert de oră centrul municipiului purtând drapelul naţional.

Momentul special l-a constituit defilarea cu tehnica din dotare a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava, Serviciului Român de Informaţii Suceava şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, fiind prezentate autovehiculele speciale cu care aceştia intervin. Defilarea a fost organizată pentru prima dată, la Suceava, anul acesta, de la Revoluţia din 1989.

Comparativ cu anii trecuţi, numărul sucevenilor care au participat la aceste acţiuni a fost foarte mare deşi vremea a fost neprielnică, fiind burniţă şi frig, iar la numeroase ferestre au fost arborate drapele naţionale.


Intră acum și în grupul de