Prefectul Florin Sinescu: „Nici un dializat nu e blocat. Am reusit transportarea tuturor pacientilor la spital”


Intră acum și în grupul de

Pe drumurile naţionale din judeţul Suceava s-a circulat, joi, în condiţii de iarnă, ca urmare a ninsorii şi a viscolului înregistrate, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă frământată.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, pe DN 29 Suceava – Botoşani şi DN 29A Suceava-Dorohoi, joi la prânz erau instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu tonajul peste 7,5 tone. Drumul judeţean 208E Dolheşti – Oniceni eta închis pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Pe celelalte drumuri judeţene se circula în condiţii de iarnă, carosabil acoperit cu zăpadă frământată.

florin sinescu 1Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că în urma căderii abundente de zăpadă şi a viscolului erau încă închise 14 drumuri comunale, afectând 8 localităţi.

El a mai menţionat că joi au fost suspendate cursurile în 14 şcoli şi 11 grădiniţe (4.514 elevi şi preşcolari), din comunele: Forăşti, Hănţeşti, Drăgoieşti, Dumbrăveni, Siminicea, Muşeniţa, urmând a fi reluate în cursul zilei de mâine.

Florin Sinescua mai informat că E.ON Moldova-Filiala Suceava a înregistrat în judeţul Suceava 8 deranjamente colective, fiind afectate 300 gospodării, în localităţile: Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Solca, Feteşti, Vereşti, Dorneşti, Frătăuţii Noi.

Prefectul a mai ţinut să precizeze că toate persoanele ce necesitau dializă au ajuns la centrele de dializă din judeţ. ”Nici un dializat nu e blocat. Am intervenit cu jandarmii, cu ISU şi cu primarii din localităţi şi am reuşit transportarea tuturor pacienţilor la spital”, a spus prefectul. „Toate instituţiile care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sunt în alertă şi intervin acolo unde este cazul. Activitatea economică şi social-administrativă trebuie să revină la condiţii de normalitate cât mai repede posibil”, a precizat Florin Sinescu.

 


Intră acum și în grupul de