25 de traficanti de tigari, audiati de DIICOT Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 22 de percheziţii au avut loc, joi, în judeţele Suceava, Vrancea, Mureş şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele persoanelor suspectate de contrabandă cu ţigări,  la sediul DIICOT Suceava fiind conduse la audieri 25 de persoane. Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au identificat şi indisponibilizat cinci transporturi de ţigarete, respectiv 8.856 de pachete, care urmau să fie vândute ilegal.

colete tigari contrabanda 1Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul BCCO Bucureşti şi Mureş, SCCO Vrancea, precum şi al jandarmilolor de la IJJ Suceava. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, DGIPI şi SRI.

Potrivit BCCO Suceava, în urma cercetărilor coordonate de un procuror DIICOT Suceava, s-a stabilit că din martie 2012 trei persoane din Siret, alte trei din Tg. Mureş şi trei din Bucureşti, împreună cu un cetăţean ucrainean au constituit o grupare infracţională cu care cumpăra, depozita, transporta şi comercializa cantităţi de ţigări de provenienţă extra-comunitară introduse prin contrabandă în România din Ucraina, atât peste frontiera verde cât şi prin P.T.F. Siret.

Astfel, doi membri ai grupării din Siret se aprovizionau cu ţigări de la un ucrainean care le introducea ilegal prin PTF Siret,  şi de la un bărbat din Siret şi apoi le transportau la Suceava unde le vindeau unei sucevence sau unor persoane din Târgu Mureş şi Bucureşti.

Ţigările erau transportate atât direct cât şi cu sprijinul unui bărbat din comuna suceveană Şcheia sau prin intermediul unui sucevean angajat al unei firme de curierat rapid, care transporta coletele cu ţigări la București. Din august 2012, la grupare au aderat doi tineri din comuna suceveană Grăniceşti care au devenit principalii furnizori de ţigări pe care le obţineau de la un alt tânăr din comuna suceveană Vicovu de Jos.

 O parte din ţigările de contrabandă erau vândute şi altor persoane printre care o femeie din Bucureşti care primea coletele prin intermediul unui şofer de camion din comuna suceveană Şerbăuţi, dar şi unor bărbaţi din Focşani şi oraşul Salcea. Unul dintre bucureştenii implicaţi în grupare se aproviziona cu ţigări şi de la persoane din comuna suceveană Adâncata.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă, iar prejudiciul produs de membrii grupării infracţionale a fost estimat la peste 500.000 de lei.


Intră acum și în grupul de