Acasă Actualitate Activitatea Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni a fost supusa evaluarii...

Activitatea Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni a fost supusa evaluarii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Activitatea Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni aferentă anului de învăţământ 2011-2012 a fost supusă evaluării, joi, 13 decembrie 2012, în amfiteatrul unităţii, informează într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei fălticenene, cpt. Irina Airinei.

„Am avut onoarea să avem în mijlocul nostru reprezentanţi ai administraţiei publice locale, iar din partea Jandarmeriei Române – pe domnul general de brigadă Adrian ROMANICĂ – şeful Direcţiei Management Operaţional.



Anul de învăţământ 2011-2012 este al patrulea an de activitate al instituţiei ca Şcoală Militară de Subofiţeri de Jandarmi, un an în care personalul unităţii a demonstrat că este capabil să asigure un act educaţional de calitate, cu toate impedimentele întâmpinate”, arată Airinei.

Potrivit acesteia, comparativ cu anul precedent, şcolii militare i-au revenit 50 de locuri (faţă de 150), din care 5 locuri pentru femei. Concursul de admitere s-a desfăşurat în perioada 8-17 septembrie 2012.

Jandarmi FalticeniÎn acest an a fost organizat şi s-a desfăşurat examen de absolvire pentru două serii de absolvenţi ai şcolii. 145 de elevi din promoţia 2011 a susţinut examenul în perioada 11-17 iunie şi au fost repartizaţi în sistem de videoconferinţă după ceremonia de acordare a gradului de sergent major. Cei 148 de elevi ai seriei 2010-2012 au promovat probele examenului de absolvire în perioada 25-29 iunie 2012, fiind repartizaţi în unităţile Jandarmeriei Române în ziua de 29 decembrie 2012.

În document se mai spune că elevii jandarmi au fost angrenaţi în diferite activităţi curriculare, extracurriculare şi de reprezentare şi au avut posibilitatea să-şi aprofundeze cunoştinţele în cadrul stagiilor de practică desfăşurate la subunităţile Jandarmeriei Române.

La finalul vizionării montajului realizat cu acest prilej, au luat cuvântul inspectorul șef al I.J.J. Suceava – general de brigadă Eugen Șalar, șeful I.P.J. Suceava – comisar șef Marcian Colman, șeful I.S.U. Suceava – colonel Ion Burlui, comandantul C.M.J. Suceava – colonel Mugurel Anton, primarul municipiului Fălticeni – Cătălin Coman, prefectul județului Suceava – Florin Sinescu și reprezantantul Jandarmeriei – general de brigadă Adrian Romanică.

În încheiere, comandantul şcolii, colonel Laurenţiu Hopu a mulţumit tuturor reprezentanţilor pentru sprijinul acordat în desfăşurarea activităţii și a invitat Corala “Ciprian Porumbescu”, care include și doi subofițeri jandarmi ai şcolii fălticenene și este coordonată de preot prof. Lucian Tablan Popescu, să încânte asistența cu acordurile colindelor de Crăciun.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a luat fiinţă la 1 noiembrie 2008 prin ordinul ministrului internelor şi reformei administrative, ordin prin care se desfiinţa Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Fălticeni. „Misiunea şcolii este de a forma subofiţeri jandarmi în spiritul respectării principiilor statului de drept, a democraţiei, a devotamentului faţă de ţară, trecutului istoric şi tradiţiilor poporului român, capabili să îndeplinească în orice moment misiunile Jandarmeriei Române, beneficiarul principal al procesului formativ desfăşurat de instituţia noastră de învăţământ”, a precizat purtătorul de cuvânt.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version