Anul 2012 a fost unul deosebit de incarcat pentru jandarmii suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Anul care se încheie a fost unul deosebit de înărcat pentru Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Suceava. Potrivit conducerii IJJ Suceava, acţiunile derulate de jandarmii suceveni au fost mult mai numeroase ca în anii precedenţi încadrându-se în efortul general de modernizare a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a creşterii gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie şi în capacitatea sa de răspuns la solicitările acestora.

Doar în anul 2012, în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice şi restabilirea acesteia cu ocazia adunărilor publice au fost asigurate măsurile necesare la un număr de aproape 700 de manifestări cu public numeros, cu 16% mai multe faţă de perioada similară a anului 2011.

Posturile de jandarmerie montană, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniu, au asigurat măsurile de ordine în staţiunile montane, pe traseele turistice şi pârtiile de schi, acordând totodată sprijin şi informare turiştilor aflaţi în dificultate sau primul ajutor accidentaţilor.

Conform aceloraşi surse, în ceea ce priveşte executarea misiunilor de punere în aplicare a mandatelor de aducere emise de organele judiciare, în anul 2012 au fost puse în aplicare peste 1.800 de mandate, iar în cadrul cooperării interinstituţionale, jandarmii au participat la 248 de misiuni în comun cu IPJ Suceava şi la 78 de acţiuni în cooperare cu DIICOT Suceava, BCCO şi Serviciul Teritorial Anticorupţie Suceava, Serviciul Imigrări, ISU, Penitenciarul Botoşani, şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Pe lângă aceste activităţi, au fost organizate şi executate circa 300 de acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

“În scopul creşterii capacităţii de răspuns faţă de solicitările societăţii civile, Jandarmeria Suceava a acţionat şi va acţiona consecvent şi eficient pentru realizarea principalului deziderat al activităţii sale – asigurarea sentimentului de siguranţă civică pentru toţi membrii comunităţii, în acest sens instituţia constituindu-se într-un garant al ordinii şi siguranţei publice în judeţ” a declarat în cadrul şedinţei de bilanţ şeful IJJ Suceava, general de brigadă Eugen Şalar.


Intră acum și în grupul de