Petardele, artificiile si pocnitorile au intrat in atentia politistilor


Intră acum și în grupul de

Sezonul sărbătorilor de iarnă aduce după sine şi apariţia comercianţilor ilegali de artificii, petarde sau alte materiale pirotehnice folosite cu precădere în această perioadă.

Astfel, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, pe parcursul zilei de sâmbătă, poliţiştii Serviciului arme, explozivi, substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului au acţionat în pieţele, bazarul din municipul reşedinţă de judeţ şi alte locuri unde se efectuează activităţi de comerț.

Cu această ocazie în Bazarul Suceava a fost identificat un bărbat de 40 de ani, localnic, care deţinea ilegal în scop de comercializare cantitatea de peste 1.300 de bucăţi articole pirotehnice din clasa II de explozibilitate.

“Din primele cercetări a rezultat că bărbatul nu este autorizat de instituţiile competente pentru a deţine şi comercializa articole pirotehnice, iar cu privire la cantitatea deţinută acesta a declarat că le-a procurat în cursul anului 2012 de la un cetăţean ucrainean şi le-a pătrat la domiciliu cu scopul de a le comercializa în aceasta perioadă” ne-au comunicat sursele citate. Întreaga marfă a fost ridicată în vederea confiscării iar comerciatul s-a ales cu dosar penal.


Intră acum și în grupul de