Acasă Actualitate Aproape 14.000 de elevi si prescolari din judetul Suceava stau luni acasa....

Aproape 14.000 de elevi si prescolari din judetul Suceava stau luni acasa. 99 de unitati scolare sunt inchise


Intră acum și în grupul de

Din cauza fenomenelor meteorologice din ultimele 48 de ore, 99 unităţi şcolare din judeţul Suceava au fost înschise,  13.814 elevi şi preşcolari rămânând, luni, acasă. Astfel, potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, din cauza zăpezii care a determinat blocarea unor drumuri din judeţ, au cursurile suspendate un număr de 47 de şcoli cu 11.763 elevi şi 52 de grădiniţe cu 2.051 preşcolari din municipiul Fălticeni, Bălăceana, Drăgoieşti, Horodniceni, Buneşti, Bilca, Dorneşti, Milişăuţi, Satu Mare, satul Pleşeşti din comuna Vultureşti, Hârtop, satul Bereşti comuna Hânţeşti, Bălcăuţi, Vadu Moldovei, satul Oniceni din comuna  Forăşti, Măriţei – Dărmăneşti, Şcoala 3 din Baia,  Fântâna Mare şi din satul Baineţ din comuna Muşeniţa.

copii sanieReprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că aceste localităţi au solicitat închiderea şcolilor pentru luni, iar  hotărârea a fost luată de fiecare primar împreună cu comitetul local pentru situaţii de urgenţă, cu anunţarea prealabilă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.  „Prioritară trebuie să fie siguranţa elevilor şi a persoanelor din unităţile de învăţământ”, a precizat Florin Sinescu.



Duminică seara, Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Suceava aprobase suspendarea cursurilor în 28 de unităţi şcolare din care zece în municipiul Fălticeni, dar cu menţiunea că, în funcţie de evoluţia vremii, primarii şi comisiile locale pentru situaţii de urgenţă, vor putea decide suplimentar suspendarea cursurilor în localităţile respective.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version