Grav accident de circulatie inregistrat duminica, pe DN 2, la Cumparatura


Intră acum și în grupul de

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, duminică după amiază, pe DN 2 pe relaţia Suceava – Fălticeni. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, incidentul a avut loc în jurul orelor 14:40, în zona localităţii Cumpărătura, la ieşirea spre Buneşti.

Impactul a avut loc între două maşini de fabricaţie străină, după ce conducătorul auto al unui Fiat Doblo, nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil, a taiat intrarea într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat şi a pătruns pe contrasens unde s-a izbit violent de un autovehicul VW Golf care se deplasa regulamentar spre Fălticeni şi în care se aflau două familii, patru adulţi şi doi copii minori.

În urma impactului toţi ocupanţii celei de-a doua maşini, au fost accidentaţi şi preluaţi de ambulanţele şi echipajul SMURD sosite de urgenţă la faţa locului care i-au transportat pentru îngrijiri medicale de specialitate la Unitatea de primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Din păcate însă pentru mama copiilor, o fetiţă de 7 ani şi un băieţel de 10 ani, nu s-a mai putut face nimic, medicii încercând în zadar să-i salveze viaţa, femeia murind înainte de a ajunge la spital.

Şi şoferul vinovat de producerea accidentului, un sucevean de 47 de ani,  a ajuns pe patul de spital fiind diagnosticat cu entorsă coloană cervicală. În plus, când a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,23 la mie.

Conform surselor citate, traficul rutier a fost blocat pe DN 2 până când victimele au fost scoase din maşină şi preluate de echipajele medicale, apoi pentru circa o oră, circulaţia s-a desfăşurat alternativ pe un singur sens.


Intră acum și în grupul de