CL Suceava a amanat majorarea darilor locale pana dupa sedinta Guvernului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

sedinta CL Suceava 2013

Amânarea discuţiilor privind stabilirea cuantumului dărilor locale până pe data de 10 ianuarie. Asta s-a decis marţi, în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Local Suceava, în care urmau să fie adoptate două hotărâri propuse de primarul Ion Lungu privind taxele locale. Astfel, primarul propusese, în baza HG 1309 din 27 decembrie 2012, majorarea cu 16 la sută a taxelor locale, iar un al proiect de hotărâre prevedea reducerea cu 25 la sută a taxei de salubritate. Ion Lungu aprecia că în acest fel taxarea locală nu va creşte semnificativ, iar familiile cu peste cinci membri vor plăti chiar mai puţin.

La propunerea PDL şi cu susţinea USL, în şedinţa CL Suceava de marţi s-a stabilit amânarea discutării acestor puncte de pe ordinea de zi, iar primarul a anunţat că retrage cele două proiecte. Consilierii locali suceveni au stabilit că se vor întâlni, din nou, joi, într-o şedinţă aşteptând ca miercuri Guvernul să adopte o ordonanţă prin care să se reglementeze domeniul taxelor şi impozitelor locale.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în ultima perioadă că nu doreşte modificarea taxelor şi impozitelor locale, dar dacă se menţin prevederile HG 1309 care a fost adoptată în 27 decembrie, va fi necesară majorarea acestora. El a arătat însă că aşteaptă decizia Guvernului amintind că premierul Victor Ponta a anunţat că legislaţia va fi modificată astfel încât nivelul taxelor şi impozitelor să fie stabilit de autorităţile locale.

Guvernul se va reuni miercuri în şedinţă, iar ordonanţa privind indexarea taxelor şi impozitelor locale va fi publicată în aceeaşi zi în Monitorul Oficial, a declarat, luni seara, premierul Victor Ponta.


Intră acum și în grupul de