Patru dintre autorii a 17 furturi din masini si magazine din Suceava au fost retinuti


Intră acum și în grupul de

        Poliţiştii suceveni au reţinut, marţi, patru tineri cu vârste de 15, 16 şi 17 ani din comuna suceveană Şcheia şi un adolescent în vârstă de 14 ani din municipiul Suceava, pentru 17 furturi din maşini şi magazine din Suceava şi fac cercetări pentru identificarea unui al cincilea membru al grupării, în vârstă de 19 ani. Potrivit Poliliţiei Judeţene Suceava, deşi sunt minori, tinerii s-au constituit într-un grup infracţional, iar în perioada noiembrie-decembrie 2012 au comis 17 furturi din autoturisme şi magazine, prejudiciul probat până în prezent fiind de 20.000 de lei.

arest

Patru dintre ei au fost audiaţi la Poliţia Municipiului Suceava şi au recunoscut că  împreună cu un al cincilea tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Şcheia au comis mai multe furturi din  autoturisme  şi din societăţi  comerciale. Astfel, aceştia au furat din maşini staţii de emisii recepţie sau modulatoare FM, iar din magazine au furat ţigări, băuturi alcoolice, cafea şi dulciuri. Cei doi tineri cu vârsta sub 16 ani, au fost examinaţi neuropsihiatric în regim de urgenţă, specialiştii concluzionând că aceştia au discernământul faptelor comise.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei cinci tineri. Cei doi tineri cu vârsta sub 16 ani au fost reţinuţi pe o perioadă de zece ore, iar faţă de ceilalţi doi cu vârste de 16 şi 17 ani s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, iar în acelaşi timp se acţionează pentru identificarea celui de-al cincilea tânăr implicat.


Intră acum și în grupul de