Acasă Actualitate Manifestari la implinirea a 625 de ani de atestare documentara a Sucevei....

Manifestari la implinirea a 625 de ani de atestare documentara a Sucevei. Vezi cand vor avea loc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

cetatea de scaun

Şi în acest an, municipiul Suceava va găzdui în luna august o serie de evenimente culturale importante. Primarul Ion Lungu a anunţat miercuri că odată cu Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun şi cu proiectul comun de promovare a cetăţilor Suceava, Hotin şi Soroca, finanţat de UE, vor fi organizate şi manifestările legate de împlinirea a 625 de ani de atestare documentară a Sucevei.



Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, a precizat, într-o conferinţă de presă, că există două documente din 1388 unde este menţionată cetatea Sucevei, unul din 10 februarie, iar altul din 18 august. El a arătat că la împlinirea a 620 de ani de atestare documentară, manifestările au fost organizate în 10 februarie şi că a propus ca la 625 de ani de atestare documentară aceste manifestări să fie organizate în perioada 15-18 august. Primarul a spus că în această perioadă se desfăşoară şi Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei, dar şi proiectul „Perle Medievale”, de promovare în comun a cetăţilor Suceava, Hotin şi Soroca, finanţat cu cu 110.000 de euro de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.

Prima menţiune a Sucevei este într-un document din 10 februarie 1388, emis de Petru I Muşat dat „…în cetatea noastră de scaun” prin care îl anunţa pe regele polon Vladislav Iagello de un împrumut cu 3 000 de zloţi de argint.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version