Autoturism de lux furat din 2012 depistat in Vama Siret, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un autoturism situate printre cele de ultimă generaţie a fost depistat de poliţiştii de frontieră sucevenei pe când noul proprietar al acestuia se pregătea să iasă cu maşina din ţară prin PTF Siret.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul STPF Suceava, incidentul a avut loc pe parcursul zilei de vineri când în Vamă s-a prezntat pentru a ieşi din ţară către Ucraina un cetăţean român în vârstă de 35 de ani conducând un autoturism marca BMW X5, cu numere de înmatriculare bulgăreşti.

„La controlul de frontieră conducătorul auto a prezentat certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a autoturismului şi asigurarea internaţională tip carte verde. Poliţiştii de frontieră au constatat însă că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond a unor documente autentice, fiind false total”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch.

„Bărbatul a declarat că nu ştia că autoturismul este furat şi că la cumpărat în cursul lunii ianuarie 2012 de la un cetăţean român contra sumei de 2.300 euro” ne-au mai comunicat sursele citate.

Cu toate acestea şoferul maşinii s-a ales cu dosar penal cu nu mai puţin de cinci capete de acuzare fiind cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire la furt. Totodată autoturismul în valoare de aproximativ 28.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de