Padurile scapa de Gelu Puiu. Ministrul Mediului infirmă numirea suceveanului ca secretar de stat


Intră acum și în grupul de

rovana plumbMinistrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat că nu există o desemnare pentru poziţia de secretar de stat a suceveanului Gelu Puiu: „Nu există o separare juridică pentru ministerul pe care îl conduc eu, al Mediului şi Schimbărilor Climatice şi cel delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, condus de Lucia Varga. Numirile pentru secretar de stat sunt făcute la comun, pentru că cele două componente din minister sunt una şi aceeaşi persoană juridică. Pot să vă spun, în momentul de faţă, există o singură numire pentru funcţia se secretar de stat, iar domnul respectiv (Gelu Puiu – n. red.), pe care nu îl cunosc, nu ocupă vreo funcţie în minister, cu atât mai puţin de secretar de stat”, a declarat Rovana Plumb, pentru Puterea.ro. Publicaţia citată arată că potrivit evidenţei de pe site-ul ministerului, există o singură persoană care ocupă funcţia de secretar de stat în persoana Elenei Dumitru.

Gelu Puiu, inginer silvic, in vârstă de 33 de ani, a fost sef al ocolului silvic Frasin de unde a fost nevoit să demisioneze in toamna anului 2012, după ce un control ce viza activitatea sa a evidențiat mai multe nereguli importante. Gelu Puiu fusese numit şef de ocol de fosta conducere PDL a Directiei Silvice Suceava. El s-a inscris în PNL abia în primăvara anului 2012, odată cu intrarea în același partid a fostului viceprimar PDL al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, care a fost ales apoi  primar din partea USL, la alegerile locale din iunie.

Oficial, Gelu Puiu a fost propus la funcţia de secretar de stat de preşedintele organizației județene Suceava a PNL, Alexandru Băișanu, însă surse liberale la vârful partidului, sustin că de fapt Gelu Puiu are susţinerea grupării de la Iași coordonată de deputatul Relu Fenechiu. Sursele liberale citate mai susţin că Gelu Puiu ar urma să fie continuatorul activităților realizate până anul trecut de fostul secretar de stat Mugur Cozmaciuc și a fost un susţinător al campaniei electorale a actualului deputat PNL de Humor, Radu Surugiu, impus și el tot de filiera liberală ieșeană.


Intră acum și în grupul de