Fondul forestier al judetului Suceava este in pericol! Silvicultorii sunt alarmati de situatia actuala


Intră acum și în grupul de

Fondul forestier de stat din judeţul Suceava este pus în pericol prin „practica alarmantă” a instanţelor de judecată de a dispune reconstituiri ale dreptului de proprietate în favoarea unor persoane fizice fără identificarea vechiului amplasament, susţin reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava.

Într-un raport privind activitatea Direcţiei Silvice Suceava în anul 2012, se arată că integritatea fondului forestier din proprietatea statului din judeţul Suceava este prejudiciată de „practica  alarmantă a instanţelor de judecată de a dispune reconstituiri ale dreptului de proprietate în favoarea persoanelor fizice fără identificarea vechiului amplasament”.

Potrivit aceluiaşi raport soluţii de acest gen sunt pronunţate „cu sutele” şi în cele mai multe cazuri sunt menţinute şi în recurs cu motivări dintre cele mai diverse. Totodată, Direcţia Silvică Suceava arată că documentaţia topocadastrală este deseori acceptată de instanţe fără a fi avizată de structurile silvice şi comisia locală întrucât „în mod iresponsabil” este recepţionată de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava fără să specifice că aceasta nu face dovada vechiului amplasament.

În documentul citat se mai arată că s-a constatat că în ultima perioadă, la cererile adresate instanţelor de sistare a operaţiunilor tehnice silvice, în principal a tăierilor în suprafeţe de teren revendicate, nu s-au mai înregistrat cazuri de admitere a lor prin ordonanţă preşedinţială. Direcţia Silvică Suceava administrează o suprafaţă totală de 274.099 ha de terenuri forestiere din proprietatea publică a statului.


Intră acum și în grupul de