Aeroportul Suceava are un nou director general. Vezi despre cine este vorba


Intră acum și în grupul de

Concursul pentru funcţia de director general al Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava a fost câştigat de actualul director adjunct, Ioan Măriuţa. Anunţul a fost făcut, luni, de preşedintele Consiliului de Administraţie al RA Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, Eugen Mogoş, care a declarat că Măriuţa a câştigat concursul obţinând punctajul final de 88,05 puncte, după ce a fost notat cu 84,9 la proba scrisă şi cu 91,2 la interviu.

ioan mariuta 2

La acest concurs s-au înscris trei persoane, unul dintre candidaţi fiind respins întrucât nu îndeplinea toate condiţiile prevăzute, iar un al doilea candidat s-a retras din competiţie în ziua probelor.

Mogoş a precizat că Măriuţa a fost desemnat de CA al RA Aeroportul „Ştefan cel Mare” câştigător a concursului de director general urmând să fie validat prin votul Consiliului Judeţean. Ioan Măriuţa a declarat că principalul obiectiv al mandatului său este modernizarea aeroportului în următoarele 18 luni, dar şi investiţii în aerogară, în paralel cu deschiderea unor noi curse spre Spania, Italia şi Marea Britanie.

CJ Suceava se află în procedură de analiză a ofertelor depuse de mai multe firme în vederea obţinerii contractului de modernizare a Aeroportului Suceava. Aeroportul Suceava este primul care se modernizează prin POS Transporturi, urmând ca după investiţii, care vor fi finalizate în 2014, să poată opera avioane de tipul Boeing 767 seria 300, cu 290-350 de pasageri, sau cargo, care pot transporta 100 de tone de marfă, avionul actual de referinţă pentru aeroportul sucevean fiind ATR 42.


Intră acum și în grupul de