Primarul Lungu cauta solutii pentru achitarea datoriei catre Termica. Vezi de unde vrea sa se imprumute (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

termica suceava

Şeful administraţiei publice locale sucevene, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este interesat să acceseze un credit de 10-15 milioane de lei de la Trezorerie pentru stingerea datoriilor pe care Primăria le are către societatea de termoficare Termica SA. Edilul-şef al Sucevai a arătat că municipalitatea are datorii de 16 milioane de lei către Termica SA şi că există un grafic de eşalonare la plată a acestora.

Primarul a spus că în bugetul pentru anul 2013 sunt prevăzuţi 30 de milioane de lei ce urmează să fie plătiţi Termica SA ca subvenţii. Ion Lungu a arătat că, fără datoria istorică faţă de Termica SA, arieratele municipalităţii se ridică la 2,1 milioane de lei.

Autorităţile locale care înregistrează arierate la 31 ianuarie 2013 vor fi obligate să reducă volumul datoriilor cu cel puţin 85% în termen de două luni, până la 31 martie, în caz contrar Trezoreria urmând să limiteze plăţile care pot fi efectuate din contul acestora. Administraţia locală va avea însă posibilitatea să se împrumute din Trezorerie cu suma necesară achitării arieratelor, dar cu obligaţia de a începe rambursarea, în tranşe lunare egale, în luna imediat următoare după contractarea împrumutului. Unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot contracta împrumuturile numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale. Limita de îndatorare pentru aceste împrumuturi este de maxim 70%.


Intră acum și în grupul de