Biblioteca Bucovinei va gazdui deschiderea oficiala a proiectului GROW

Biblioteca Bucovinei I.G.Sbiera

Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” din Suceava va găzdui duminică, 3 februarie 2013, de la ora 13.00, deschiderea oficială a proiectului GROW (considerat cel mai bun proiect educaţional de tineret din România), organizat de către AIESEC Suceava în parteneriat cu Şcoala de Valori, informează într-un comunicat de presă, directorul instituţiei sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Reamintim că proiectul se adresează elevilor de liceu din clasele IX-X şi se va desfăşura timp de 6 săptămâni, în perioada 3 februarie – 13 martie 2013, sub forma a 10 ateliere de lucru interactive.

“Într-un mediu dominat de multiculturalitate şi diversitate, participanţii îşi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor, vor învăţa despre lucrul în echipă, managementul proiectelor, vorbitul în public şi îşi vor consolida încrederea în sine prin provocări practice”, a declarat Cărăbuş cu ceva timp în urmă, precizând că în cadrul acestei ediţii a proiectului, training-urile din Suceava vor fi ţinute de către studenţi voluntari internaţionali din S.U.A. şi China.

GROW este singurul program inovativ de educaţie non-formală din România construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor pe toată perioada liceului un conţinut educaţional complementar activităţii lor şcolare. Principalele elemente caracteristice ale acestui program sunt internaţionalismul – programul fiind susţinut în limba engleză de studenţi internaţionali veniţi în România prin organizaţia AIESEC, abordarea pe termen lung, conţinutul educaţional îmbunătăţit continuu şi acoperirea naţională – proiectul desfăşurându-se în cele mai mari 14 oraşe din România (Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş, Timişoara, Arad).

Până acum, în program au participat 5.699 de elevi din 180 de licee, pregătiţi de 246 studenţi internaţionali.

Proiectul GROW a fost desemnat în 2012 “Cel mai bun proiect de educaţie de tineret din România”, de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne. Mai multe informaţii despre proiectele Şcolii de Valori se găsesc pe site-ul oficial al organizaţiei http://www.scoaladevalori.ro/

 

loading...