Prins in flagrant pe cand incarca de zor tigari de contrabanda in portbagajul unui autoturism


Intră acum și în grupul de

Dornic să obţină avantaje materiale imediate, un tânăr de 28 de ani din satul Costileva, judeţul Suceava, a ajuns după gratiile arestului IPJ Suceava. Acesta a fost prins în flagrant de poliţişti pe când încărca de zor ţigări de contrabandă în portbagajul unui autoturism.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, totul s-a petrecut după ce un un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a obesrvat pe drumul forestier denumit „Tinosu” de pe raza comunei Ulma, un localnic, care ascundea mai multe cartușe și colete cu țigarete cu timbru de proveniență extracomunitară, în portbagajul maşinii.

tigari ascunse auto

„Cu ocazia controlului autoturismului, în interior au fost găsite peste 2.000 de pachete cu țigări cu timbru extracomunitar, ascunse în locuri special amenajate. În urma cercetărilor efectuate, la o distanță de aproximativ 2,5 km a fost identificat un alt autoturism folosit de aceeaşi persoană la comiterea contrabandei cu țigarete, respectiv un autoturism de teren înmatriculat în străinătate” ne-au comunicat sursele citate.

Când poliţiştii au examinat şi cea de-a doua maşină, în portbagajul acesteia au fost identificate alte 2.000 de pachete de țigări. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de circa 40.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, la fel procedându-se şi cu cele două mijloace de transport.

„În urma controlului corporal efectuat asupra tânărului a fost identificată suma de 47 de milioane de lei vechi, bani ce au fost opriţi de poliţişti în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii iar faţă de autor s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă luându-se măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă” ne-a mai comunicat Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de