Primaria Falticeni a demarat procedurile de atribuire a parcarilor de resedinta


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Fălticeni a demarat, luni, procedurile de atribuire a parcărilor de reşedinţă din municipiul Fălticeni. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alexandru Săvescu, au fost atribuite primele 24 de locuri de parcare în zona străzii Izvor. „Atribuirea se  realizează în condiţiile stabilite prin Hotărârea Consiliului Local Fălticeni nr. 103/2012, de către Comisia de atribuire a parcărilor de reşedinţă, în prezenţa reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari şi a persoanelor care au depus cereri pentru locurile de parcare . Comisia stabileşte data şi ora la care se deplasează în locaţia în care  există locuri de parcare ce urmează a fi repartizate. Aceste detalii organizatorice sunt aduse din timp la cunoştinţa solicitanţilor, prin afişare la scările de bloc. La data anunţată, se vor atribui locurile de parcare proprietarilor/deţinătorilor de autovehicule cu masa maxim autorizată de până la 3,5 tone (în condiţiile în care numărul cererilor depuse nu depăşeşte numărul locurilor de parcare existente)”, a explicat Săvescu, într-un comunicat de presă.

parcare masini

Totodată, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Fălticeni a precizat că în situaţia în care numărul cererilor depuse depăşeşte numărul locurilor de parcare existente în locaţia în care se face repartizarea, procedura de atribuire se va desfăşura respectându-se ordinea de priorităţi stabilită prin regulament.

„După atribuirea locului de parcare, deţinătorul acestuia are la dispoziţie 30 de zile pentru încheierea contractului şi ridicarea documentului care atestă atribuirea (Abonament pentru parcare de reşedinţă).  Abonamentul dă dreptul folosirii locului de parcare în intervalul orar 15.00 – 08.00. În restul timpului, locurile de parcare special amenajate vor putea fi utilizate, fără plată , şi de persoanele în tranzit, respectiv alţi deţinători de autovehicule. Ocuparea abuzivă a unui loc de parcare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 200 de lei, potrivit Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare în municipiul Fălticeni (HCL 103/2012)”, a mai arătat Alexandru Săvescu, menţionând că locurile de parcare atribuite vor fi semnalizate corespunzător, de către Primăria Municipiului Fălticeni, imediat ce condiţiile atmosferice vor permite efectuarea lucrărilor specifice.


Intră acum și în grupul de