Ziaristi ucraineni, inzapeziti pe drumul Pojorata-Rarau


Intră acum și în grupul de

drum pojorita-rarau

Echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, jandarmi montani şi poliţişti au intervenit, vineri după-amiază, pentru a debloca un autocar cu ziarişti ucraineni care a rămas blocat în zăpadă pe drumul Pojorâta-Rarău.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, un autocar în care se aflau turişti ucraineni şi români a intrat vineri după-amiază pe porţiunea de drum judeţean Pojorâta spre cabana Rarău care este închisă circulaţiei publice, iar la un moment dat au constatat că nu pot ajunge la cabană şi au întors după care autocarul a rămas înzăpezit.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că situaţia s-a rezolvat în câteva zeci de minute, în zonă intervenind reprezentanţi ai ISU Suceava, poliţişti şi jandarmi montani. Sinescu a precizat că din informaţiile pe care le deţine, excursia este organizată de Primăria Câmpulung Moldovenesc, în autocar aflându-se 24 de turişti din care zece ziarişti ucraineni. Turiştii doreau să ia masa la o cabană de pe masivul Rarău, dar au ignorat semnul prin care se anunţă că circulaţia este închisă. „În nici un moment nu a fost pusă în pericol viaţa vreunui turist. A fost o întâmplare nefericită”, a spus prefectul de Suceava.


Intră acum și în grupul de