Papa Benedict al XVI-lea sustine ultima cuvantare inainte de retragere

papa-bededict

Aproximativ 100.000 de catolici s-a adunat, miercuri, în Piața Sfântul Petru din Roma, pentru a asista la ultima audiență generală susținută de Papa Benedict al XVI-lea, înainte de retragere, scrie Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat, cu două săptămâni în urmă, demisia începând cu 28 februarie, într-un discurs rostit în latină într-un consistoriu al Vaticanului, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, citat de AFP.

“După ce mi-am analizat conştiinţa în faţa Domnului, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea într-un mod adecvat a ministerului petrinian”, a declarat Papa în latină, în timpul consistoriului de la Vatican.

“Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)”, a precizat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi, într-un anunţ fără precedent în istoria Bisericii Catolice, mai arată Realitatea.net.

loading...