Prinsi in timp ce furau combustibil direct din locomotiva unui tren international (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

canistre combustibil 3

Furtul de combustibil nu se mai face din depou, ci mai nou, direct din locomotiva trenului, iar capul afacerii este chiar şeful de tren. Totul a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava, marţi seară, aproape de orele 21:00.

Aflaţi în timpul serviciului, aceştia au observat, în apropierea staţiei CFR Dorneşti, un microbuz care staţiona în apropierea liniei de cale ferată. La scurt timp, în dreptul maşinii a oprit un tren de marfă ce avea ca destinaţie Ucraina.

„În acel moment, a fost observat un bărbat care sustrăgea din locomotiva trenului, cu ajutorul unui furtun, combustibil pe care ulterior îl depozita în recipiente de plastic, iar conducătorul auto le transporta în microbuz. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor doi bărbaţi, moment în care aceştia au încercat să fugă, astfel că lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch.

În urma acţiunii, a fost reţinut şoferul maşinii, un bărbat de 35 de ani din localitatea Dorneşti, judeţul Suceava. Cealaltă persoană s-a urcat în trenul care şi-a continuat deplasarea spre frontieră, fiind reţinută şi identificată ulterior în PTF Vicşani. Astfel, s-a stabilit că bărbatul este un cetăţean ucrainean, în vârstă de 38 ani, şeful garniturii.

Conform surselor citate, la controlul efectuat asupra microbuzului au fost descoperite 30 de recipiente ce conţineau 880 litri de combustibil. „Acum, cetăţeanul ucrainean este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, iar cetăţeanul român pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare şi totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului”, ne-a mai declarat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de