Ambulanta de tip C din dotarea SMURD Suceava va fi operationala din luna aprilie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

SMURD 2

Deşi 2012 a fost un an de pionerat în dezvoltarea Dispeceratului Integrat care îşi derulează activitatea la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava,  toate misiunile au fost îndeplinite cu succes în ciuda diversificării tipurilor acestora. Afirmaţiile au fost făcute de prefectul judeţului, Florin Sinescu, în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural care a avut loc pe parcursul zilei de miercuri.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că în judeţul Suceava, îşi derulează activitatea opt subunităţi SMURD dotate cu ambulanţe de tip B cu care îşi desfăşoară activitatea 171 de paramedici. Florin Sinescu a spus însă că începând cu luna aprilie, se va putea operaţionaliza şi ambulanţa de tip C aflată în dotarea Detaşamentului Suceava. „Acest lucru va fi posibil deoarece vom avea un prim medic, rezident la Iaşi, care şi-a exprimat intenţia de a veni în municipiul reşedinţă de judeţ.

Vestea este una îmbucurătoare avându-se în vedere gravitatea cazurilor la care sunt solicitate echipajele SMURD şi numărul tot mai mare a acestora”, a spus Sinescu, adăugând că în 2012 numărul intervenţiilor s-a triplat faţă de 2009.


Intră acum și în grupul de