ADREM INVEST anunta ca incepe treaba la noua centrala termica a Sucevei

Compania Adrem Invest a anunţat că începe lucrările de construcţie ale centralei termice de cogenerare din municipiul Suceava care vor fi realizate de firma suceveană General Construct, urmând ca centrala să fie furnizeze agent termic în iarna 2013 şi energie electrică în primăvara anului 2014.

Potrivit unui comunicat de presa al celor de la Adrem Invest, compania va începe lucrările de construcţie la centrala de cogenerare pe baza de biomasă de la Suceava. Centrala va fi complet funcţională şi operaţională pentru a asigura agent termic începând cu iarna anului 2013.

 

Lucrările de construcţie ale centralei vor fi realizate de societatea de constructii General Construct, un constructor local ”cu numeroase proiecte realizate în Romania şi Germania, în timp ce furnizorul de echipamente este prestigioasa firmă austriacă URBAS”.

 

„Ne bucurăm că demarăm lucrările de construcţie şi că avem alături de noi în acest proiect parteneri cu experienţă solidă atât pe plan local, cât şi internaţional. Este, dacă vreţi, încă o garanţie pentru succesul acestui proiect şi pentru livrarea la termen a agentului termic şi a energiei electrice” a declarat Adrian Bodea, preşedinte Adrem Invest, potrivit comunicatului.

lungu si bodea semnare contract 1

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Pentru realizarea acestui proiect Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava pun la dispoziţie terenul şi utilităţile.

Compania Adrem Invest Bucureşti susţinea, în luna februarie a anului trecut, că va începe construcţia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava în luna aprilie, cu două luni mai târziu faţă de planul iniţial, din cauză că încă nu a finalizat detaliile tehnice. Ulterior, în septembrie 2012, firma anunţa că va semna cu banca austriacă Raiffeisen un contract de finanţare a proiectului.

Noua centrală termică de cogenerare ar fi trebuit inaugurată în mai 2013, dar aceasta ar urma să fie funcţională în toamna acestui an. Centrala va furniza 270.000 de gigacalorii anual, iar preţul de livrare stabilit conform contractului va fi de 116 lei pentru o gigacalorie, fără TVA. La acest preţ, consumatorul va mai achita 90 de lei pe gigacalorie pentru transportul agentului termic.

Societatea de termoficare Termica SA aparţinând Consiliului Local ar putea intra în conservare în acest an odată cu funcţionarea noii centrale termice a oraşului construită de firma Adrem Invest, iar o parte dintre angajaţi vor fi disponibizaţi.

Primarul Sucevei, Ion Lungu şi-a exprimat încrederea că Adrem Invest va veni cu o nouă gândire în domeniul distribuţiei energiei termice, cu încheierea de contracte cu beneficiarii finali, astfel încât să fie evitate situaţiile din prezent, când se constată întârzieri foarte mari la plata încălzirii, datoriile populaţiei fiind de peste 20 de milioane de lei.

 

loading...