Municipalitatea cauta noi locatii pentru amenajarea a doua cimitire in oras (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Administraţia publică locală suceveană caută noi locaţii pe raza municipiului reşedinţă de judeţ în vederea amenajării a două cimitire. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat pe parcursul zilei de miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în afară de cimitirul de la Iţcani, actualele cimitire sunt mult prea aglomerate şi nu mai există locuri de înhumare. Solicitarea cea mai mare este pentru un cimitir care să deservească populaţia din cartierele George Enescu şi Obcini, dar este necesar unul şi pentru zona Burdujeni.

Ion Lungu a mai spus că inspectorii din Primărie încearcă să identifice locaţii posibile pentru amplasarea acestora, o soluţie fiind întrezărită pentru cartierul Burdujeni. Acolo ar exista posibilitatea realizării unui cimitir la ieşirea din oraş, în spatele Cartierului Tineretului, unde municipalitatea mai deţine o suprafaţă de teren suficient de mare.

 

Edilul-şef al municipiului a mai ţinut să precizeze că pentru a nu apărea nici un fel de discuţii, ambele cimitire vor aparţine de Primărie, iar locurile de înhumare vor fi împărţite tuturor cultelor în funcţie de numărul locuitorilor.


Intră acum și în grupul de